Zpátky na výpis novinek

6 kroků při zazimování bazénu

Posledních pár slunečných dní nás čekají do konce venkovní koupací sezóny – alespoň pro nás méně otužilé. Vám, co jste si bazén pořídili teprve letos, anebo jeho stavbu teprve plánujete, se nejspíš hlavou honí otázka – Co s bazénem v zimě? Potřebuje nějakou zvláštní péči či chemii a kdy mám začít zazimování zařizovat? Mohu po zazimování bazén využívat pro otužování či ochlazení po saunování?

6 kroků při zazimování bazénu

Nemusíte se bát, že bychom vás nechali při zazimování bazénu na holičkách – ať už jste si u nás koupili nerezový, sklolaminátový či betonový bazén, můžete se spolehnout, že se o něj v pravý čas postaráme! Ideálně nás kontaktujte v průběhu září až října, abychom se předem dohodli na vhodný termín. Každopádně se všeobecně doporučuje zazimovávat bazén v době, kdy voda trvale dosahuje teploty 10 °C, pak už záleží pouze na vaší otužilosti.

Pokud hodláte venkovní bazén využívat i v zimních měsících, anebo máte bazén vyhřívaný či zastřešený, je důležité na to naše servisní pracovníky předem upozornit, aby vašim potřebám a požadavkům přizpůsobili postup zazimování.

A jak samotné zazimování probíhá? Stačí k tomu 6 kroků:
1) Vyčištění dna a stěn vodním vysavačem od nečistot
2) Vypuštění vody z potrubí, čerpadla, filtrační nádoby, skimmerů/ přelivných žlábků
3) Zasunutí automatické rolety do šachty
4) Snížení hladiny vody pod protiproud, vrchní trysky či skimmer
5) Chemizace vody – pokud neplánujete bazén do jara užívat, jinak musí být filtrace v provozu
6) Umístění dilatačních plováků na hladinu

Máte další otázky? Neváhejte se na nás obrátit!

Jste teprve v počáteční fázi plánování stavby bazénu a chcete se o výběru a následné péči dozvědět co nejvíce? Přečtěte si náš seriál Jak si vybrat bazén a nechte si zdarma zaslat náš katalog Aquamarine Spa přímo k vám domů! Pro inspiraci sledujte náš instagram aquamarinespacz.